Protecția ATM-ului

Mellon a incheiat un parteneriat cu MIB pentru a oferi instituțiilor financiare soluții inovatoare în vederea prevenirii atacurilor împotriva ATM-urilor cu introducerea de material exploziv prin zona de prezentare a bancnotelor.

SID

SID (Security Interlock Device-Dispozitiv de securitate prin interblocare) este un dispozitiv antifurt gestionat de un circuit logic electronic care interacționează cu ATM-ul și susține securitatea fiecărei operațiuni de distribuire a bancnotelor. Sistemul facilitează o interblocare fizică reală, închizând seiful din spatele zonei de prezentare a bancnotelor în timpul tranzitului bancnotelor. SID permite deschiderea obturatorului, pe partea clientului, după verificarea zonei afectate. În plus, SID protejează trecerea către interiorul seifului chiar dacă hoții utilizează carduri clonate.

SPP

Dispozitivul SPP – Security Push Plate (Placă de Presiune pentru Securitate) a fost dezvoltat spre a împiedica atacurile efectuate cu explozibili, care au fost introduși în seiful ATM-ului prin zona de prezentare a bancnotelor. În cazul în care asistența servomotorului este forțată sau nu, apăsarea pe placa de presiune activează o blocare a accesului la zona sigură de prezentare a bancnotelor.

AGS

AGS (Anti Gas System-Sistem anti-gaz) este un dispozitiv de securitate împotriva atacării ATM-urilor cu gaz. Dispozitivul activează gazul înainte ca volumul introdus să ducă la deflagrație. Un senzor de presiune detectează variația din interiorul seifului și, în cazul detectării unei variații, activează un modul de inhibare a flăcărilor, în intervale de timp programabile.

SecurBancomat

SecurBancomat este un sistem integrat de neutralizare a bancnotelor pentru ATM-uri (IBNS – Intelligent Banknotes Neutralization System- Sistem Inteligent pentru Neutralizarea Bancnotelor), care este o măsură de prevenire a încercărilor de furt. În cazul în care ATM-ul este atacat, SecurBancomat pătează cu o cerneală care nu se șterge, bancnotele devenind astfel inutilizabile.