Procesul digital hibrid de onboarding și cunoașterea clientului dvs (Conformitatea procesului de cunoaștere a clientului cu AML4)

Verificarea ID-ului este o soluție completa de probare a identității pentru înregistrarea clienților. Este răspunsul pus la dispoziția instituțiilor financiare care caută o metodă rapidă, convenabilă și conformă de efectuare a verificărilor de identitate pentru a preveni activitățile de spălare a banilor în cadrul propriilor organizații.

În contextul actual de reglementare, organizațiile financiare globale trebuie să facă investiții semnificative în prevenirea activităților de spălare a banilor (anti-money laundering – AML) și în controalele anti-terorism (CFT), ceea ce le determină să urmeze o procedură de identificare a clienților de tip Customer Due Diligence (CDD) sau Know Your Customer (KYC). Verificarea ID-ului ajută băncile să ofere o experiență de onboarding usoara, care respectă reglementările KYC și minimizează riscul fraudei.

Caracteristici

Soluția Gemalto de verificare a ID-ului efectuează în mod automat, în câteva secunde, cele trei acțiuni de verificare necesare identificării unui client și, de asemenea, permite înregistrarea în timp real în orice configurație. Este o soluție complet flexibilă care poate fi rulată cu ușurință in sucursale și filiale.

Soluția noastră oferă în mod automat, în câteva secunde:

  • captarea digitală a informațiilor referitoare la clienți pentru popularea automată și imediată în sistemele de date ale organizatiei
  • verificarea documentelor de identitate pe mai multe canale, cu nivele adaptabile de securitate
  • opțiunea de autentificare a clienților cu ajutorul tehnologiilor biometrice
  • opțiunea de evaluare a clienților prin examinarea PEP-urilor, a sancțiunilor sau a listelor de supraveghere

Soluția Hybrid de la Mellon oferă organizațiilor diverse servicii în funcție de reglementările la nivel local și de infrastructura IT:

  • Verificarea offline a ID-ului cu servicii de Back-office
  • Servicii de Video Call pentru verificări suplimentare de securitate efectuate direct cu un operator
  • Încărcarea de documente însoțitoare suplimentare pentru a susține procesul de onboarding la distanță
  • Emiterea la distanța a Certificatului Calificat pentru a susține Semnarea Digitală la Distanță conform regulamentului eIDAS